HIV-инфекция и СПИН

Автор: Й. Диков, Н. Златков
Специалност: Инфекциозни болести

HIV-инфекция и СПИН

Страници: 90
Луксозна мека корица
Тегло: 200 гр.
Размер: 145/215 мм
Статус: Налична
Цена: 5.00 лв.

За да поръчате книгата е необходимо да влезте в сайта

Изминаха повече от двадесет години откакто беше установено новото инфекциозно заболяване на човека ­- инфекцията с вируса на човешкия имунен дефицит или известно на общественността с названието синдром на придобитата имунна недостатъчност - СПИН. Този период е достатъчен, за да се натрупат голям брой информационни данни относно естеството на това заболяване.
В нашата страна HIV-инфекцията, за щастие, все още не е взела тези катастрофални епидемични размери, както в редица страни по света. Независимо от това обаче, нашата медицинска общественост трябва да бъде много бдителна, добре информирана, никога да не забравя за това заболяване, и рано и своевременно да го диагностицира и соътветно да реагира адекватно.
Целта на настоящата книга е да даде съвременна, обобщена и преди всичко практическа информация по проблемите на HIV-инфекцията и СПИН на всички лекари, от всички специалности, работещи с болни, и особено на общопрактикуващите лекари, които в своята ежедневна дейност първи ще се срещнат както с HIV-заразените, така и болните от СПИН.

Още книги от тази
специалност


Ръководство за практически упражнения по епидемиология на инфекциозните болести

Ръководство за практически упражнения по епидемиология на инфекциозните болести


Вирусен хепатит С

Вирусен хепатит СТърси книга по:


bottom image

© 2007 Медицинско Издателство "Райков"
Всички права запазени.
Web-design and SEO by Dji Design